063/7699-556

Zakazivanje servisa vrši se putem E-zakazivanja.

E-Zakazivanje SERVISA

Dopuna Klime Freonom

Punjenje i dopuna klime freonom

Punjenje Klima uređaja vršimo isključivo visokokvalitetnim originalnim fluidima - freonima od licenciranih proizvođača. Kineske i no-name freone ne koristimo, obzirom da su i do nekoliko puta jeftiniji, sadrže veliki procenat vlage i veoma brzo, trajno oštećuju kompresor uređaja.

manometri

Punjenje i dopuna freona na klima uredjaju

Nedovoljna količina freona u klima uređaju pre svega manifestuje se slabim hlađenjem ili pojačanom bukom koja dolazi iz spoljne jedinice zbog lošeg rada kompresora i može prouzrokovati ozbiljan kvar klima uređaja. Zbog toga je neophodno vršiti periodičnu proveru količine freona u sistemu i po potrebi izvršiti dopunu freona. Provera se vrši uz pomoć posebnih manometara, a količina freona koji nedostaje može se dodati na osnovu radnog pritiska, specijalne vage ili uz pomoć posebne menzure za freon. Takođe je neophodno izvršiti i proveru svih spojeva na bakarnim vodovima da kojim slučajem nije došlo do popuštanja spojeva i curenja freona. Pretragu potencijalng curenja freona vršimo tako što posebnim instrumentima, kao što su detektor curenja freona sa zvučnim signalom ili specijalnom fluoroscentnom tečnošću koja se u određenoj količini pod pritiskom ubrizga u freonsku instalaciju, a zatim se UV lampom lokalizuje mesto curenja gasa. Nakon lociranja mesta curenja, pristupa se sanaciji, zavarivanjem ili zamenom dela instalacije, holendera, nastavka i sl.

Cena punjenja sistema klima uređaja freonom ovde

Napomena: ukoliko Vaš uređaj koristi rashladni medijum R407c, nije preporučljivo dopunjavati sistem, već ga potpuno isprazniti i vakuumirati, nakon toga dodati potpuno nov rashladni medijum.

 

*Cene su podložne izmenama bez prethodne najave. Poslednja izmena: 03.03.2022 god.