063/7699-556

Zakazivanje servisa vrši se putem E-zakazivanja.

E-Zakazivanje SERVISA

DAIKIN - Servis Klima uređaja

Servis za Daikin klima uređaje i rashladne sisteme

  •  Redovno održavanje Daikin klima uređaja
  •  Sve vrste popravki Daikin klima uređaja
  •  Originalni rezervni delovi za sve tipove Daikin klima uređaja

 

Zašto je potrebno vršiti redovno servisiranje Klima uređaja?

Dočekajte spremno letnje vrućine i nemojte da brinete o prašini i alergijama koje mogu nastati kao posledica nagomilavanja mikroorganizama, virusa i bakterija na filterima klima uređaja. Mi ćemo Vas u najkraćem roku posetiti i pružiti Vam uslugu kompletnog godišnjeg servisa. Pozdravite se sa alergijama, kijanjem i zagušljivim prostorom i uživajte u efikasnijem radu Vašeg rashladnog uređaja! U našem servisu možete dobiti dve vrste servisa tj. veliki i mali servis klima uređaja.

Mali servis klima uređaja se radi jednom godišnje a ponegde i dva puta što zavisi od toga koliko se koristi i kakva je mikro-klima na toj lokaciji. To su najčešće manji poslovni prostori tipa frizerski salana, butika, mesara, pekara, salona za negu lepote, prodavnica mešovite robe, stomatoloških ordinacija, apoteka i slično. Najčešće se servis vrši u proleće ili u jesen.Traje od 30 do 45 minuta i podrazumeva proveru pritiska i temperature u sistemu i u ciklusu hlađenja i u ciklusu grejanja. Ovo je vrlo važan deo servisa i tek ako su parametri normalni može se pristupiti čišćenju klima uređaja. Veliki broj majstora ne uradi ovaj test na adekvatan način što ostavlja mogućnost da kasnije dođe do većeg kvara. Ukoliko parametri nisu u redu mora se dijagnostifikovati vrsta i obim neispravnosti tj.kvar klima uređaja. U tom slučaju nema svrhe raditi čišćenje i dezinfekciju uređaja dok se ne otkloni kvar. Zatim se uređaj dopunjuje gasom do 100g ukoliko je to potrebno. Ukoliko fali više gasa (što se utvrđuje pri kontroli pritiska) onda je jasno da se radi o neispravnosti klima uređaja pa se tj. da spojevi nisu dobro povezani ili da postoji neko začepljenje unutar sistema ili su ventili neispravni i tome slično.

Ako uređaj radi normalno može se pristupiti čišćenju klima uređaja. Najpre se skida poklopac maske UJ i vade filteri a zatim se skida i maska tj. panel UJ. Sve do se pere i dezinfikuje. Zatim se čisti saće UJ sa odmašćivačem i četkom mehanički jer se prljavština skuplja na površini saća. Sve to se ispira vodom čime se ujedno proverava protočnost odvoda kondezata UJ. Zatim se saće dezinfikuje dezinfekcionim sredstvom. Nakon toga UJ se ponovo sklapa.

Time je ova operacija završena i ostaje samo da se klijentima daju potrebna uputstva i sugestije oko načina korišćenja i održavanja klima uređaja.

Veliki servis klima uređaja se radi jednom u periodu od tri do pet godina. U manjim gore navedenim poslovnim prostorima i češće. Traje od 50-90 minuta što zavisi od njegovog obima i pristupačnosti spoljašnje i unutrašnje jedinice. Zbog toga se njegova cena utvrđuje na licu mesta u određenom rasponu.

Ova operacija sigurno podrazumeva kompletno rasklapanje unutrašnje jedinice kako bi se izvadio aksijalni ventilator(turbina) koji je glavni generator buđi koji korisnici klima uređaja uglavnom ne vide. Izmerene koncentracije virusa i bakterija koje je radio LG na svojim testovima su neverovatno visoke a njihov spektar raznovrstan. Među najopasnijima je koksaki virus. Turbina se pere i dezinfikuje kao i kadica za skupljanje kondenzata a ostatak UJ koji se sada može potpuno očistiti od buđi i prašine pa je UJ „čista kao nova“ i to bez preterivanja.

Dalje, nije obavezno ali se može oprati pod pritiskom saće SJ a ukoliko je SJ izuzetno prljava ona se može demontirati i odneti u servis na kompletno čišćenje. Ovaj operacija uvećava cenu velikog servisa.

Ovako servisiranom klima uređaju može se produžiti životni vek i do 10 godina jer je najveći uzorok rashodovanja klima uređaja neredovan i neadekvatan servis. Ne potcenjujte prljavštinu na vašem klima uređaju jer će ona vrlo brzo dovesti do pregrevanja i crkavanja kompresora. Da ne pominjemo uticaj na vaše zdravlje.